Bästa pooldäck

Bästa pooldäck
Posted in: Golv och Staket

Bästa pooldäck 2021

Även om inte alla pooler har en, och även om inte alla poolägare håller med om att det är värt tiden, pengarna och ansträngningen, förbättrar däck poolens utseende och funktionalitet, och däck blir alltmer populära bland poolägare. Men om du bestämmer dig för att lägga till ett däck i din pool, hur planerar du? Det finns olika viktiga överväganden att tänka på när man utformar ett poolterrass och väljer rätt typ av poolterrass, inklusive material, plats och layout. Du kommer att vilja överväga materialet för pooldäcket först, men du måste säkert ha tanke på önskad däcklayout och design, eftersom inte alla material matchar alla typer av pooldäcklayouter. Det finns flera olika alternativ när det gäller material för pooldäck, och det finns unika funktioner och fördelar för varje val.

Det finns inget som att koppla av på en fuktig sommardag vid din pool. Men för att njuta av upplevelsen behöver du rätt inställning, vilket kan innebära att du bygger ett däck runt din pool. Däck kan gå hela poolens längd eller bara springa intill en del av den, och du kan använda olika pooldäckmaterial.

Typer av poolen däck

Betong pool trall

Kostnaden för ett pooldäck beror på dess storlek och material, men i allmänhet är betong möjligen det mest ekonomiska valet att använda för ett pooldäck. Du kan tro att betong inte kan se attraktivt ut, men så är inte fallet. Vid pooldäck finns den i olika ytbehandlingar, som stämplad betong, som kan imitera sten- eller kakelutseendet. Med detta sagt är betong inte det bästa alternativet för delar av landet som ser hårda vintrar, eftersom för mycket frysning kan bryta betong.

Fördelar med betongbassäng

 • Helt anpassningsbar med ett brett urval av överlägg.
 • Relativt billigt jämfört med andra material.
 • Lågt underhåll, snabb tvätt.
 • Särskilt när sval terrassering appliceras.

Nackdelar

 • Naturliga orsaker gör rack oundvikliga.
 • Installationen kan inte utföras ensam, till skillnad från pavers.
 • Svårigheter att få exakt färg när lapp krävs.

Trä pool däck

Trä är ett annat populärt val inom pooldäck på grund av dess överkomliga priser och klassiska utseende. Men standardträ behöver sin underhållsandel, särskilt eftersom det kommer att utsättas för en rimlig mängd vatten från poolen. Du måste vara beredd att fläcka och försegla den ofta - vanligtvis minst en gång om året.

Fördelar

 • Trä är i sig varm mot andra material.
 • Ger en titt från Mother Nature själv.
 • Vissa trätyper, såsom barrträd, är det billigaste valet av terrassmaterial.

Nackdelar

 • Lövträd kostar fantastiskt.
 • Starkt underhåll.
 • Tillgänglighet och priser beror på din plats.

Sammansatt pooldäck

Kompositdäck är utformat för att imitera träutseendet utan underhåll. Kompositets överkant är att den inte splittras, förvrängs eller bleknar över tiden som naturligt trä. Och underhållet är litet. Nackdelen är att komposit kostar mycket mer än vanligt trä.

Sten pool däck

Ingenting ropar lyx som ett stenbyggt pooldäck, och det är ett material som är perfekt för alla klimatstilar. Stens fördel, utöver estetik, är att den är robust och behöver minimalt med underhåll över tiden. Nackdelen, det kan vara dyrt. Om du ska gå för stenplattor, överväga att gå till travertin, som i sig är halksäker och också lämplig för en miljö som är lämplig för våta fötter.

Fördelar

Det finns ett brett utbud av stenformer och storlekar. Den kan användas rå och grov, men ytan kan också plattas ut lite.

Nackdelar

 Sten är inte tillgänglig någonstans, så det måste skickas från ett annat land, vilket ökar kostnaderna.

Kakelplattor

Även om det vanligtvis förekommer i hus, det vill säga i kök och badrum, är kakel ett annat material att tänka på för ett pooldäck. Nackdelen är att den är enkel att montera och behöver inget underhåll. Det är ganska billigt också; vanligtvis spenderar du mindre på kakel än på sten. Du kan också välja mellan olika designval med plattor, men kom ihåg att du måste hålla dig till oglaserade plattor; den glaserade formen som du i allmänhet hittar inomhus är för hal för ett pooldäck.

Fördelar

Kakel finns i en mängd olika färger, former och stilar. Sortimentet är så brett att du inte kan hitta rätt för din stil och ditt färgtema.

Nackdelar

Kakel har en slät, hal yta när den är våt. Det kan vara riskabelt. Det är viktigt att hitta oglaserade typer eller försegla plattan med en slipande tätare.

Tegel pool däck

Tegelstenar är ett annat vanligt pooldäckmaterial för tilltalande kvalitet. Komplementet rymmer i nästan alla teman, från samtida till viktorianskt. Det kan också finnas i olika färger.

Fördelar

 • Har ett tidlöst, mångsidigt utseende som matchar många arkitektoniska stilar.
 • Finns i färger och sorter.
 • Det miljövänliga innehållet är 100% återvinningsbart.
 • Enkelt att hålla.

Nackdelar

 • Kräver arbetskrävande installation.
 • Matchande tegel nyanser kan vara svårt att ersätta.
 • Benägen att sjunka och ojämn.
11 months ago