Tvättbänkar

Handla enligt

1 Artikel

Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

1 Artikel

Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Ett handfat, även känt av många andra namn, såsom handfat, handfat, handfat, handfat och enkelt handfat, är en skålformad VVS-enhet som används för en mängd olika uppgifter som handtvätt, disk och andra sysslor som rengöring.

För att använda en diskbänk, slå på kranen (kran), som levererar varmt och kallt vatten. Vissa handfatskranar innehåller en sprayfunktion som kan användas för att skölja snabbare.

Dessa enheter har också ett avlopp för att ta bort använt vatten; Själva avloppet kan vara utrustat med en sil och/eller en avstängningsmekanism, samt ett system för förhindrande av överflöd.

Integrerade tvålbehållare finns också i vissa handfat. Ofta, särskilt i kök, placeras handfat bredvid eller i en disk. Detta kallas för diskbänk.

En individ kan ofta använda sig av en kemisk avloppsrenare eller en kolv när deras handfat blockeras, men majoriteten av professionella rörmokare kommer att använda en avloppsskruv för att rensa hindret.

Hur man väljer ett handfat

Att fatta ett beslut om ett handfat verkar vara svårare än det är i verkligheten. Att köpa ett handfat kan tyckas vara en skrämmande uppgift eftersom det är en av få saker som fångar ögat när du går in i ett badrum. Att följa listan med rekommendationer nedan visar dig dock att det inte finns något att oroa sig för:

  • Först och främst måste du få en bättre förståelse för de många typerna av tvättställ som nu finns på marknaden. Kolla in avsnittet "Typer av tvättställ" för mer information om vad vi har att erbjuda i denna kategori.
  • När du väljer det finaste handfatet för ditt badrum är det viktigt att tänka på hur mycket utrymme som ska installeras. Naturligtvis är vissa bassänger mycket större än andra. Det kan vara värt att sätta två handfat i ditt badrum om du har ett stort badrum och en partner för att undvika argument om vem som ska använda handfatet.
  • Innan du väljer lämplig typ av tvättställ, överväg VVS -konfigurationen, eftersom detta kommer att avgöra platsen för tvättstället, vilket måste vara kompatibelt med både kranbehovet och VVS -kraven. Fyll i ett måttband och vidta exakta mått på ditt badrum, inklusive höjden och längden på ditt handfat, för att säkerställa att vattnet rinner smidigt i diskbänken och att ingen extra fukt stänker ut eller slipper ut handfatet under installationen.

Naturligtvis vill du att ditt framtida handfat ska vara i linje med resten av badrumsdesignen, eftersom stil är viktigt eftersom du vill kunna njuta av varje gång du går in i badrummet

Typer av tvättställ

Golvstående tvättställ

Det höga fristående handfatet är mittpunkten i denna moderna, minimalistiska design, som placerar det i mitten av badrummet och skapar en dramatisk visuell effekt.

När den placeras i mitten av rummet kan monoblocket - som One -modellen i Mineralmarmo sett till vänster - vara utrustat med antingen ett väggavlopp eller ett golvbrunn, beroende på modell (i detta fall är specifika VVS -system nödvändig).

Ytterligare ett mycket elegant golvstående alternativ är Symphonie-konsolen (visas till höger), som har en kromfinish med ett keramiskt handfat som är utrustat med en spegel och lampor för en lyxig badrumsmiljö.

Handfat Med Underskåp

Förutom handfatet kompletterar ett förvaringsskåp med fåfänga med dörrar eller extra djupa lådor utseendet.

Detta platsbesparande alternativ är idealiskt för kunder som har en begränsad mängd ledigt utrymme.

I detta område blir de extra djupa lådorna eller hyllorna de perfekta allierade för ren och städad förvaring-delvis på grund av den interna utrustningen som möjliggör optimal organisering av tillbehör, handdukar och toalettartiklar-alla dina badrumsbehov-i en plats.

Den typ av handfat som väljs kommer att avgöra mängden lagringsutrymme som finns i underskåpet: de som är integrerade i ovansidan och de som sitter på fåfängningen ger mer utrymme för förvaring.

Väggmonterat handfat

Ett handfat som är placerat på väggen har en betydande fördel: det verkar öppna hela badrummet.

Tvättställets form kan bestämmas av badrumsdjupet, som kan vara rektangulärt, fyrkantigt, runt, ovalt eller asymmetriskt format, till exempel. Fästen som är dolda inuti själva tvättstället gör det möjligt att fästa den på väggen på ett säkert sätt.

Moderna badrumsmöbellösningar innehåller ofta en enda förvaringslåda ovanför diskbänken, vilket alltid är till hjälp för förvaring av kosmetika, borstar, tvålar och andra små föremål som måste hållas inom räckhåll.

Undermonterad

Dessa typer av tvättställ kommer att vara det idealiska valet för vissa husägare som letar efter tvättställ som är moderna och enkla att rengöra. Deras enkelhet gör dem enkla att rengöra eftersom de inte har fälgar för att samla smuts. Undermonterade tvättställ kallas också "diskbänkar" i vissa cirklar.

Piedestal

Sockeln som stöder handfatet är av trä. TILLBEHÖR MED PEDESTAL - Tvättställ med piedestaler finns som en enda artikel eller som en uppsättning som inkluderar både handfatet och piedestalen. Ett designervatten med både handfat och piedestal kan köpas som en enda vara för husägare som gillar den här stilen.

Denna kategori innehåller teman och idéer som är visuellt tilltalande och moderna. Ett handfat för piedestal är det perfekta valet när det finns lite utrymme i ett sekundärt badrum. Eftersom de är tunna och eleganta kan de ge utseendet till ett större utrymme, vilket ökar produktens tilltalande till konsumenten.

Hörntvättställ

I enlighet med sitt namn är ett hörnbassäng avsett att installeras i ett rätvinkligt hörn på nästan alla utrymmen. I små badrum, där det enda tillgängliga området är i hörnet, är de den perfekta lösningen för förvaring. Den finns i både fristående och väggmonterade varianter eftersom det är ett praktiskt och billigt val.