Belysning

Handla enligt

Artiklar 1-12 av 626

Sätt fallande sortering
Sida
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 626

Sätt fallande sortering
Sida
Visa som Rutnät Listvy

Om du undersöker ordet blixt är det som kommer att tänka på dig elektrisk blixt. Det finns bara två typer av elektriska strömmar: AC och DC; det införs ingen tredje typ.

Blixtnedslag vi pratar om här är den andra belysningen, som åska åskväder. Blixt händer i de områden där atmosfären utjämnas i laddning, och på detta sätt skapas betydande energi, som kallas blixt. Blixtens intensitet är mycket hög att den kan bränna allt som den faller på. Tillsammans med åskväggen hörs en hög chockvåg.

De tre vanligaste typerna av blixtar är

1- Moln till mark

2- Moln till moln

3- Moln till luft

Först kommer vi att prata om moln till mark,

Moln till mark uppstår på grund av negativ laddning, det anses vara en av de farligaste. Som vetenskapen säger att motsatta laddningar lockar, så händer detta åskväder på grund av motsatta laddningar. Jorden har positiva laddningselement, och när åskväderna har bildats har botten av dessa moln negativt laddade partiklar. Det får partiklarna attrahera. De negativt laddade partiklarna lockar sig mot de positivt laddade partiklarna. Ibland när laddningen är stark kommer den att orsaka en negativt laddad mark på marken.

Den andra är molnet till marken blixtnedslag:

 

Här är den positiva laddningen spridd över molnens övre område. Och belysningen försöker attrahera de negativa laddningarna på marken, och de positiva laddningarna på molns ovansida kommer att ta bort de negativa laddningarna på molnens nedre sida; detta kommer att leda till att den positiva ljusstrålen inträffar. Denna blixt är inte vanlig men den är också mycket farlig. Dessa åskväder har en hög chockvåg och de kan färdas längre avstånd.

Den tredje typen av blixtar är Cloud to Air:

Ibland händer att blixtar förekommer i molnet och reser på himlen, denna typ av fenomen kan ta många former. Det kan slå i luften som laddas runt molnet eller locka det andra molnet som har en laddning. Forskningen från den nationella vädertjänsten beskriver att denna typ av blixt orsakas av attraktionen mellan två eller flera separata moln. Det händer som attraktionen mellan laddningar av ett moln och attraktion av andra moln på grund av motsatta laddningar. Denna blixt kan inte kännas på marken eftersom denna blixt bara kan bildas i molnen, som ibland kallas spindelblixt. Denna blixt hänvisar till långa horisontellt rörliga blixt blixtar som blinkar på undersidan av de stratiforma molnen. Denna blixt bör inte förväxlas med blixtnedslag, där blixtar sker i ett enda moln.

Den elektrostatiska belysningen är kraftfull och blixtnedslag kan bli farligt för människor och natur, särskilt när det finns starka åskväder. Blixtnedslag kan falla på marken och bränna de saker som den faller på. Det finns exempel där skogar har tagit eld på grund av att blixtnedslag faller på marken. För att undvika att denna blixt faller på marken i stadsområden finns det ljusskyddsstolpar installerade på toppen av höghuset

byggnader, och det går hela vägen till botten av byggnaden in i jorden. Om blixt till markblixt förekommer faller det på polen och flyter mot botten i marken. Så blixtströmmen kommer att flyta till jorden och neutralisera.