Spotlight

Handla enligt

2 artiklar

Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

2 artiklar

Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Det finns många faktorer när man väljer en strålkastare. I tidiga tider var spotlights begränsade till få platser som medieproduktioner, sjukhus, skyltar och byggnader där spotlights uppfyllde syftet. Det kan vara många faktorer att tänka på när du väljer de strålkastare som bäst passar dina behov.

Det främsta syftet med en strålkastare är att vara ljus, men beroende på kraven varierar strålkastarens storlek också, oavsett om den används inomhus eller utomhus. Spotlights vanligtvis är mycket ljusa och traditionella spotlights använder mycket energi, vilket ökar kostnaderna för el. Men det finns energibesparande strålkastare som vi kommer att diskutera senare i den här artikeln.

Ljusets ljusstyrka mäts i lumen, och på samma sätt mäts strålkastarens ljusstyrka i lumen. det skiljer sig lite från de konventionella glödlamporna

Vi kan få fördelaktiga lumen genom att kontrollera ljuset som faller inom 90 graders vinkelområde. Resten av ljusstyrkan går till spillo. Ljusstyrkan som nämns på förpackningen är inte den faktiska du får, men den är ibland cirka 25% mindre. Så det är bättre att köpa överlägsen kvalitet Spotlights och bildar en betrodd varumärke. Det ger upp så mycket ljus som möjligt, vilket kommer användarna att gynna.

De nödvändiga lumen för hushållsändamål är cirka 300-400 lumen per kvadratmeter, och för kommersiella ändamål som i studior eller kontor är kravet cirka 700 - 800 lumen per kvadratmeter. Därför kommer ljusstyrka att vara en viktig faktor när du väljer strålkastaren för ditt ändamål.

LED-lampor finns också på marknaden som är effektiva och energibesparande glödlampor jämfört med traditionella halogener. Moderna strålkastare använder både LED- och halogenlampor. Men det finns en liten skillnad i ljusspridningen mellan glödlamporna eftersom halogenlampan har ett glödtråd i sig som har en högre strålningsvinkel och täcker en större yta. Och om du letar efter en smal spridningsvinkel Spotlight kan du välja LED spotlights, och om du behöver en bredare stråle, du är medveten om det bästa alternativet.

 

Om forskningen för några år tillbaka var efterfrågan på halogenlampor fortfarande hög, men trenden förändras snabbt eftersom LED-tekniken är bättre och effektivare. Det finns några fördelar och nackdelar mellan de båda typerna av spotlights.

Jämföra halogenlamporna med lysdioderna. Halogener är billiga, men deras nackdelar är att de inte kommer att hålla längre än mer än ett år eller två, vilket gör dess kostnad dyrare. Till exempel kommer en standardstrålkastare med cirka fyra glödlampor för att köra 50W-glödlampor med daglig användning på 2 timmar att öka elräkningarna årligen. Och om vi byter ut halogenerna med LED-lampor med lägre watt som ger samma mängd lumen, kommer det att minska räkningen till nästan hälften av beloppet.

Ett annat problem när man väljer den bästa strålkastaren är dess hållbarhet. Det finns två typer av enhetens handhållna och fasta, och chansen är att båda kan falla och skada ljusets kropp eller glödlamporna att gå sönder. Så att välja Spotlight av god kvalitet bör vara ett bättre köpbeslut. Samtidigt kommer glödlamporna att vara ömtåliga. Det finns några lampor tillgängliga i hög kvalitet på marknaden och bör inte gå sönder på grund av några oväntade fall.

Den andra viktiga faktorn är din användning eller för det ändamål du använder för. Strålkastarens storlek beror på för vilket ändamål du använder den och du vill använda den på platser där den uppfyller syftet. Till exempel om du tar det på en resa eller en resa ut i vildmarken. Då är en liten och lätt spotlight bäst för dig att bära med dig. I jämförelse, om du väljer en strålkastare för sökning och säkerhetsändamål, kan du behöva ett stort och kraftigt ljus.

Så du måste tänka på några av faktorerna när du väljer den bästa spotlight, och efteråt kommer du inte ångra ditt köpbeslut.