Centraler & Säkringar

Handla enligt

7 artiklar

Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

7 artiklar

Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Säkringar har använts i alla typer av elektriska apparater eller där elektroniska apparater används. De används för att skydda enheterna från olika strömnivåer som kan vara skadliga för maskinerna. Så säkringarna kan kontrollera att enheterna skadas från det höga strömflödet genom enheterna.

Säkringar består av en kort bit metalltråd täckt i plast- eller glasförpackning. Materialet består av mycket hög resistivitet och har en mycket låg smältpunkt. Den är ansluten till enhetens krets, och när den höga strömmen flyter genom kretskabeln smälter säkringen ner på grund av överhettning och strömmen till enheten stoppas när kretsen blir ofullständig....

Säkringsbetyget beror på mängden ström som normalt strömmar genom kretsen, en blandning av tenn och bly används som en säkringstråd, och trådens tjocklek beror också på strömmen i kretsen.

Användningen av elektriska säkringar är att de fungerar som

Det är en typ av elektrisk säkring som fungerar som en barriär mellan den elektriska kretsen och människokroppen.

Den används för att spara de elektriska enheterna från skador på grund av alltför stort strömflöde.

När överbelastning av ström sker och om för många enheter är anslutna i en enda krets, skyddar säkringen enheterna från att skadas. Det avslutar anslutningen av banan och tillåter inte strömmen att strömma i apparaterna.

I olika länder är säkringarna fästa på olika platser i hem och platser som Storbritannien. Dessa säkringar är anslutna till pluggarna som är anslutna i vägguttagen. olika apparater drar olika spänningar.

 

När en säkring smälter i en apparat vid vissa tillfällen använder folk normalt en högre ampere-säkring, men det är inte säkert för enheten. Om en högre ström flyter genom kretsen passerar den höga strömmen genom kretsen och en högre ström kommer att skada apparaten. Därför är det bättre att använda samma säkringsvärde som nämns på apparaten.

När du byter säkringar bör du notera att säkringarna du byter ut med, när du byter ut ska du byta med samma betyg, till exempel 13 Amp med 13 Amp eller om det är en lägre Ampere än 3 Amp med 3 Amp. Detta beror på att apparater som använder mindre ström, till exempel bordslampor eller laddare för bärbara datorer, använder små säkringar. Och annars, om du sätter små säkringar i apparater som tar in stor ström, kommer säkringen snabbt att blåsa bort och kretsen slutar fungera. På samma sätt, om du placerar en stor säkring i en enhet som drar in mindre ström, stoppar vi säkringen från att utföra sin funktion.

Om du inte vet vilken säkring som är rätt för apparaten är det enkelt att beräkna den utifrån dess effekt. Vi kan beräkna det med en enkel formel Effekt (watt) = Spänning (volt) x Ström (förstärkare). Till exempel, i Sverige, där den maximala spänningen är 230 Volt, och effekten som en hårtork drar är 2000W, kan vi beräkna strömmen genom att dela effekten med spänningen, som beräknar cirka 8,7 Amp. Så vi behöver en högre ampere säkring på 10 ampere.

Förutom säkringar skyddar överspänningsskydd också apparaterna från skador på grund av den höga strömmen. När en hög ström passerar genom säkringen smälter den ledningen inuti säkringen och apparaten slutar fungera. Överspänningsskydd utjämnar normalt fluktuationerna i el. Spänningsvariationerna normaliseras, vilket skyddar enheterna från att inte skadas. Normalt stänger det inte av kretsen. För att bättre skydda dyra apparater som kylskåp eller luftkonditionering inomhus bör vi använda både säkringar och överspänningsskydd för att skydda mot elektriska problem.

Säkringar var en uppfinning "Thomas Alva Edison" det finns många säkringar på marknaden, men det finns två typer.

DC-säkring: DC-säkringar görs större och på grund av vilka likströmsförsörjningen har ett konstant värde och spänningen är något högre än 0 volt. Elektroder används ett stort avstånd i säkringarna eftersom DC-säkringen är större.

AC-säkringar: De är små i storlek. De har en fungerande svängning 50 till 60 gånger per sekund från min till max. Detta beror på att det inte finns några elektroder som används; det används bara elektriska ledningar och de har mindre storlek. Vi har beskrivit AC-säkringarna i ovanstående också. De är små och säkringens storlek beror på kapaciteten eller de förstärkare som säkringen används.