Jordfelsbrytare

Handla enligt

1 Artikel

Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

1 Artikel

Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Hur fungerar jordfelsbrytare?

Jordfelsbrytare, även känd som jordfelsbrytare, kan upptäcka spänningsdetekterande enheter. Tillsammans med detta finns det nuvarande avkänningsenheter som heter RCCB eller RCD. Dessa brytare har använts länge sedan de introducerades. Historien visar att den första typen av jordfallskrets gjordes för cirka 60 år sedan.

Det konstruerades för att bygga en säkerhetsanordning med hög jordimpedans för att kontrollera eventuella starka elektriska stötar. Enhetens system fungerar genom att detektera eventuella elektriska spänningar som är skadliga för människokroppen. Ibland när den elektriska ledningsisoleringen läcker kan det finnas ett läckage av elektrisk ström som kan vara farligt för alla som berör tråden. de kan få en elektrisk stöt. Detta spänningsläckage detekteras korrekt. Jordfelsbrytare upptäcker eventuell jordläckström och stänger omedelbart av strömmen genom att stänga av strömbrytaren i samband med den kretsen.

Principen för jordfelsbrytare är lite enkel. Anslutningarna är anslutna där en av reläkroppens anslutningar är ansluten till metallkroppen på enheten för skydd mot jordläckage. En annan terminal är ansluten direkt till jorden för att neutralisera strömmen.

Strömläckage kommer att upptäckas om det finns något fel i isoleringen eller om en strömförande ledning berör utrustningens metallkropp; detta kommer att visa en spänningsskillnad, och den kommer att visas på spolen som är ansluten till utrustningens kropp och jord. Och skillnaden i ström får strömmen att flyta mot reläspolen. Och om skillnaden i spänningen passerar en faktisk gräns, kommer reläet att aktiveras. Det kommer att bryta strömbrytaren i samband med strömförsörjningen för att koppla bort strömförsörjningen till utrustningen. Jordfelsbrytare upptäcker och skyddar endast den utrustning som den är ansluten till.

Jordfelsbrytaren eller jordfelsbrytaren har båda en enkel arbetsprincip. Men teorin bakom det är annorlunda. RCCB är känsligare än ELCB.

När de upptäcker jordfelsbrytaren när spänningen på utrustningens metallkropp stiger till en överskridande nivå på cirka 50 volt, kommer strömmen som flyter genom reläslingan och tar bort reläkontakten att koppla bort strömförsörjningen.

ELCB: n kommer att kontrollera spänningen på jordledningen och koppla bort strömförsörjningen om spänningen överstiger 50 volt.

I vissa scenarier fungerar inte jordfelsbrytare-enheterna; till exempel, om felet uppstår mellan någon annan krets som människor eller andra metallrör, kommer den inte att koppla bort strömmen eftersom spänningsskillnaden inte detekteras på reläet. I vissa situationer kan det vara svårt att upptäcka eventuellt strömläckage om felet ligger mellan strömförande ledning och kretsjord. Jordfallskretsen upptäcker inte högspänning. Därför måste vi vara försiktiga när vi använder apparaterna om det finns elektriska fel och bär säkerhetsutrustning eller gummihandskar, skor som kan absorbera den elektriska strömmen och hålla dig säker från alla osäkra situationer.