Kopplingsur

Handla enligt

1 Artikel

Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

1 Artikel

Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Elektriska timers används också som ett verktyg för att spara energi, el och är användbara för att öka livslängden på apparater och elektroniska apparater som inte används varje gång men inte stängs av när det krävs. Elektriska tidtagare används för att styra elen på både hushålls- och kommersiella platser. Deras mekanism styrs ofta manuellt eller elektroniskt med hjälp av en digital skärm.

Elektriska timers kan användas för att spara energi i över fem till sju dagar. Installationen innebär normalt att man byter ut de elektriska brytarna som redan används av de elektroniska enheterna. Det finns några andra versioner som kan monteras på toppen av dessa omkopplare....

Huvudkonceptet bakom användning av elektriska timers är att spara den oönskade användningen av el och kostnaderna för el. Ett annat syfte med denna switch är av säkerhetsskäl för fastigheten där de är installerade. Den kan användas för att tända lamporna när det inte finns någon hemma som kan ge intryck av att det finns någon i huset.

Fördelen med att installera elektriska timer på vissa ställen är mycket användbar och de bör ersättas med traditionella brytare som inte har någon fördel på lång sikt.

Det finns olika typer av elektriska timer som kan ställas in manuellt eller automatiskt för användning.

Automatiska ljusbrytartimer:

Dessa ljusströmbrytare används för att ställa in olika tider och intensitetsnivå vid vilken tid på dagen. Det kräver att olika blixtmönster ställs in och de kan också styra ljusintensiteten vid olika tidpunkter på dagen. Funktionerna med den här automatiska omkopplaren är att den kan anpassas automatiskt till sommar- och vinterförändringarna. Och de har klara LED- eller LCD-skärmar och fungerar med interna batterier.

Programmerbara ljusströmbrytare:

De programmerbara ljusbrytarna erbjuder ett stort antal programmerbara inställningar som kan ställas in och på med olika inställningar. Den har ett minne för att lagra cirka 56 olika inställningar. Det ger projektionen att det finns någon i huset även om ingen är i byggnaden kommer det att kontrollera blixtarna på egen hand. De har en högre nivå av justerbarhet än en mekanisk. Men dessa elektriska omkopplare kräver komplex programmering.

Det finns ett antal elektriska omkopplingstimrar som används på olika platser de är, trådlösa och smarta omkopplingstimrar, digitala ljusbrytartimrar, exteriörljusbrytartimrar, ljuskänsliga timers, miniatyrljusbrytartimrar, trappljusbrytartimrar, skymningsljus växla timer och flerkanaliga ljusbrytare.

Det finns moderna typer av elektriska timers som är astronomiska timers. De har ett inbyggt system som kan programmera sig enligt soluppgången och det kan ställa in sin tid automatiskt. Det kommer att lysa upp i rätt tid på natten och göra det till en bättre nattbelysning.

Det finns modeller av astronomiska tidtagare som levereras med fjärrkontroll och de kan justeras med hjälp av fjärrkontroll.

De elektriska timeromkopplarna kan ställas in genom att följa en process som är

1- Välj läge: Du kan antingen ställa in omkopplaren till alltid på som är åsidosättande eller så kan den ställas in på timerläge, som kan ställas in genom att växla. Med åsidosättningsfunktionen kan du använda timern manuellt utan att koppla bort timern.

2- Anslut timern till Sök efter uttaget där den elektriska timern kommer att anslutas och enheten som ska anslutas med den elektriska timeromkopplaren och sedan är den ansluten i uttaget. Och inställningen är klar för att ställa in tidpunkten för att enheten ska köras.

3- Ställ in tiden: Ställ in timern genom att vrida ratten medurs tills den kommer att matcha timern som är inställd med pilen som markeras på framsidan av timern.

4 - Välj tider när den ska hållas på och av: Tryck in stiften för den tid du vill att den elektriska strömbrytaren ska vara på och låt dem vara kvar för att hålla den avstängd.

5- Test: Du kan testa timern genom att sätta ratten manuellt till på-läge och om enheten är på under den inställda tidsperioden fungerar timern bra, när testningen är klar återställ den till aktuell tid.