gateways

Handla enligt

2 artiklar

Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

2 artiklar

Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

vad är plejd?

Ett nytt bygg- eller ombyggnadsprojekt, eller bara önskan att göra dina lampor mer energieffektiva, kan vara rätt för dig. Smart belysning kan enkelt implementeras i ditt hus eller på din affärsort med Plejds hjälp. Produktinstallationen utförs av en utbildad elektriker under de befintliga ljusströmställarna eller i den elektriska fördelningsboxen. När installationen är klar kommer du helt enkelt att kunna hantera lamporna från dina vanliga ljusomkopplare eller Plejd -appen, samt skapa scenarier och ställa in belysningsscheman.

Historia

Plejd grundades 2009 av Erik Calissendorff och började som ett företag som utvecklade smarta system för lyxbåtar, som inkluderade möjligheten att hantera bland annat TV, luftkonditionering, gardiner och lampor.

Istället för att fokusera på segling, valde företaget att börja skapa smarta hemapparater, som mestadels skulle användas för att hantera belysning.

Detta beslut togs 2015. Deras enheter skulle använda trådlös Bluetooth-kommunikationsteknik, som är billigare, mer energieffektiv och mer pålitlig än andra trådlösa kommunikationstekniker som Wi-Fi.

Plejd debuterade sin "Dosdimmer" -produkt för första gången under Elfack 2015, en årlig energihandelutställning i Göteborg som äger rum i september. Verksamheten växte snabbt i storlek, och den största utmaningen i början var att kunna producera i samma takt som deras varor köptes av kunder.

Cirka 13,75 procent av Plejds aktiekapital kommer att förvärvas av Schneider Electric, som blir företagets nya huvudintressent i början av 2018. Ungefär samtidigt utökade de också verksamheten till att omfatta verksamhet i Finland och Norge.

Senare under året, hösten 2018, lanserades den efterlängtade "Plejd Gateway", som gjorde det möjligt för kunder att hantera sina Plejd-varor även när de inte var närvarande på sin bostad. Som ett resultat, i stället för att ansluta till hemnätverket via Bluetooth, är styrenheterna länkade till hemnätverket via USB.

Schneider Electric sålde hela sin andel i Plejd AB i april 2020 för totalt 1,4 miljoner aktier, eller ungefär 13,75 procent av företagets totala utestående aktier.

 På grund av att när de väl blev ägare fick de inte de partnerskap de hade förväntat sig, detta var den främsta orsaken till förvärvet 2018.

Fördelar

Ett smart belysningssystem som styrs av en app, Plejd ger fördelarna med smart belysning, inklusive scenarier, apphantering och schemaläggning, bland andra funktioner.

Trådlös teknik erbjuder också installatören unika funktioner som trådlös synkronisering, vilket minskar behovet av kostsam kabeldragning och sparar både pengar och miljö genom att eliminera behovet av sådana.

Plejd gateway

Genom att etablera en länk mellan användarens Plejd -nätverk och Internet gör gatewayen det möjligt att fjärrhantera systemet. Det är möjligt att använda Plejd -systemet på detta sätt, oavsett var användaren befinner sig fysiskt.

Gatewayen ansluts till ett vägguttag via en nätadapter och till ett lokalt nätverk via en Ethernet -kabel. Produkten distribueras helt enkelt i appen och blir en del av det nuvarande masknätverket när den har installerats.

Vid strömavbrott bevarar gatewayen tidsfunktioner och möjliggör anslutning till tredjepartssystem som Google Home och andra smarta hemenheter.

Fjärrkontroll

Med en Gateway installerad i ditt Plejd -system kan du när som helst hantera dina lampor var som helst i världen. Använd appen för att stänga av ljuset du glömde att stänga av innan du lämnade huset.

Röst kontroll

Integration med tredjepartssystem, till exempel Google Home, är möjlig via Gateway. När dina händer är upptagna kan du enkelt justera lamporna med din röst via smarta högtalare.

Semesterläge

Låt dina lampor släckas, släckas eller dimmas automatiskt när du är hemifrån genom att ställa dina lampor i semesterläge. Försök att agera på samma sätt som någon som är hemma och slappna av och njut av din semester.

Följande information är plejd gateway. Enheterna installeras av en utbildad elektriker, men de behöver inga större renoveringar av ditt hus för att börja hantera ditt första rum.

Köp helt enkelt en Plejd -produkt som enkelt kan placeras, till exempel under din ljusknapp. Du kan helt enkelt justera belysningen via appen eller, som vanligt, från lampans knapp på enheten.

Appkontroll

Appen fungerar som ett komplement till det konventionella tryckknappsgränssnittet. Det är ett enkelt verktyg för att ställa in och hantera lamporna i ditt hus, och det fungerar bra. Detta steg ingår i plejd gateway.

Scenarion

Skapa en belysning som är bekväm för dig hela tiden och styr den med lampknappen, appen eller genom att ställa in en timer för att slå på och av.

Schemaläggning

Alla våra varor har en astrologisk prognos och en veckoklocka inbyggd. Detta ger dig möjlighet att ordna belysning precis som du vill ha det hemma eller på din arbetsplats. Det kan till exempel vara konfigurerat för att följa solens upp- och nedgångstider.

Trådlös synkronisering

På grund av den trådlösa synkroniseringsfunktionen behöver du inte slösa tid eller pengar på att köra trådar genom dina väggar eller tak, vilket sparar tid och pengar. Plejds enheter kan interagera trådlöst med varandra, vilket innebär att vissa ledningar kan ersättas med trådlös kontroll i specifika situationer.

Robust och säker

Bluetooth -teknik används av Plejds produkter för att skapa ett nätverk. Detta innebär att alla enheter kommunicerar med varandra. Som ett resultat blir intervallet längre och mer konsekvent med tiden.

Ju fler desto bättre

Börja med ett blygsamt system och utöka det gradvis över tiden. Du är inte skyldig att köpa ett komplett system i början av ditt projekt. Var för sig representerar var och en av våra varor utmärkt värde. Men det är när du börjar lägga till ytterligare rum som det riktigt roliga börjar. Detta är det sista steget att inkludera i plejd gateway.