Strömställarsystem & Ljusreglering

Handla enligt

Artiklar 1-12 av 477

Sätt fallande sortering
Sida
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 477

Sätt fallande sortering
Sida
Visa som Rutnät Listvy

Typer av Strömställarsystem

En omkopplare är en elektrisk anordning som styr kontinuiteten mellan två punkter. Det är vanligtvis elektromekaniskt. Human touch aktiverar handbrytare. Maskinåtgärd aktiverar gränslägesbrytare. Förändringar i en fysisk process initierar processomkopplare (temperatur, nivå, flöde etc.). Varje omkopplare har en mängd olika funktioner....

Två elektriska ledningar bringas i kontakt med varandra genom rörelse av en manövreringsmekanism i den enklaste typen av omkopplare.

Andra omkopplare är mer komplicerade, inklusive elektroniska kretsar som kan slås på eller av som svar på en fysisk stimulans (som ljus eller magnetfält).

I vilket fall som helst kommer varje omkoppares slutliga utgång att vara (åtminstone) ett par trådanslutningsanslutningar som antingen kommer att sammanfogas av omkopplarens interna kontaktmekanism ("stängd") eller kommer att kopplas bort ("öppen").

De olika typerna av Strömställarsystem listas nedan:

 • Växlar
 • Tryckknappsbrytare
 • väljare
 • Joystickomkopplare
 • Gränslägesbrytare
 • Närhetsbrytare

Dessutom är här typerna av processomkopplare

 • Hastighetsbrytare
 • Tryckbrytare
 • Temperaturbrytare
 • vätskenivåbrytare
 • Vätskeflödesbrytare
 • Kärnnivåbrytare

Strömställarsystem har ett brett utbud du behöver för att välja det bästa för dig. Strömställarsystem är komplext att förstå men att välja ett säkert Strömställarsystem skulle vara ett klokt beslut.

Typer av Ljusreglering

Det är inte lätt att välja belysning. Oavsett om dina lampor är inne eller ute, är en sak säker: belysning har en enorm inverkan på det dagliga livet. Men belysningsautomation är mycket mer än bara lampans ljusstyrka och plats. Det finns många typer av Ljusreglering-system och alternativ att välja mellan. Lär dig allt som finns att veta om de många typerna av ljusbrytare så att du kan identifiera dina behov och fatta det bästa beslutet.

Ljusreglerings: Vad är de och hur fungerar de?

Belysning står för cirka 11 procent av energianvändningen i bostadshus och 18 procent i kommersiella byggnader, enligt Center for Climate and Energy Solutions. Även om det finns många energibesparande åtgärder är ljusreglering en av de mest effektiva. Gammal, ineffektiv belysning kan fasas ut för att spara energi och pengar.

Det finns tre typer av Ljusreglering-system i allmänhet. Dimmer, sensorer och timers är alla tillgängliga. Var och en har sin egen uppsättning mål och egenskaper. Lär dig om de många typerna för att avgöra vilken som är bäst för din struktur.

Dimmer för ljus

Ljusdimmer gör exakt vad de säger på burken: de dämpar ljuset. Dessa omkopplare ger dig fler alternativ än att bara slå på och av. Dimmer minskar effekten och effekten genom att sänka ljusstyrkan, spara energi och pengar.

Fördelar: Sparar elektricitet, möjliggör ljusstyrningskontroll och är överkomligt.

Nackdelar: Kan försämra effektiviteten hos en glödlampa.

Belysning styrs av rörelse

När rörelse detekteras stängs av och på rörelsessensor Ljusreglerings. De kan användas inomhus, men de är särskilt utmärkta för att belysa utomhusområdet på natten. De är också energieffektiva eftersom de förhindrar att lampor släpps på av misstag. Dessutom vill ingen slösa tid på att leta efter ljusströmbrytaren i ett svagt upplyst område. Kontrollerna för sensorbelysning är beroende av kroppsvärme och våglängder, vilket gör dem otroligt pålitliga.

Fördelar: Sparar tid, är energieffektiv och enkel att använda.

Nackdelar: Begränsad kontroll, oavsiktlig avstängning om rörelse inte upptäcks och kompatibilitetsproblem med specifika glödlampor.

Blixtur

Belysningstimerreglage är ljusbrytare som kan programmeras. De kan programmeras för att tända lampor bara under en viss tid. De är också användbara för att minska energianvändningen, men de gör bara scheman för ditt hem eller din byggnad enklare. Manuella och inbyggda programmerbara digitala timers är de två formerna för timerbelysningskontroller.

Fördelar: Förbättrar energieffektiviteten och är användbar för schemaläggning.

Nackdelar: På grund av säsongsvariationer är de inte idealiska för användning utomhus, och speciella lampor och lampor kan krävas.

Fördelarna med Ljusreglering Systems

Mer än bara att spara energi och pengar kan du vinna genom att installera lämpligt Ljusreglering-system i din verksamhet eller anläggning. Ljusa ljus, enligt en studie som publicerades i Journal of Consumer Psychology, framkallar känslomässigt laddade svar. Anställda kommer att kunna ändra ljusstyrkan på arbetsplatsen om dimmare är installerade. Enligt resultaten av studien kan personlig minskning av rummets ljusstyrka förbättra anställdas lycka och motivation.