Kapsling för utanpåliggande montage

Handla enligt

Artiklar 1-12 av 40

Sätt fallande sortering
Sida
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 40

Sätt fallande sortering
Sida
Visa som Rutnät Listvy

Varför utanpåliggande ledningar?

Ytmonterade ledningssystem är ett fantastiskt val för eftermonteringsapplikationer när man skär in i en vägg eller ett tak för att installera extra uttag eller armaturer inte är ett alternativ på grund av utrymmeets begränsningar. I vissa fall kan det vara en underbar metod att förbättra eltjänsten i en lägenhet, till exempel när en hyresgäst kanske inte har ekonomiska medel för att genomföra betydande ändringar.

Vad är ytmonterade ledningar och hur fungerar det?

Det är möjligt att installera en ny armatur eller takfläkt utan att behöva skära i väggen för att rymma den nya ledningen, som kallas ytmonterade ledningar eller elektriska banor. De är mycket praktiska för personer som vill lägga till en elektrisk enhet i sitt hem utan att behöva ta itu med alla problem.

Ytmonterade ledningar är en källa till frustration för husägare. Du kan lägga till ett extra uttag till ett befintligt uttag, förlänga en kanal längs väggen och installera en ny låda och ett uttag på en lämplig plats för dig.

Kanske har du en blockvägg som kräver tillägg av uttag. Det kan vara allt från en källarvägg till en garagevägg till en uttagsinstallation under disk. Du har möjlighet att använda en metalltrådsform eller en PVC -typ.

Båda, med sina anslutande delar, formlängder och lådor, underlättar installationen. Alternativt kan du lägga till ett stort antal uttag till valfri del av ett rum genom att helt enkelt lägga till extra längder och lådor. Det finns inre och yttre hörn att använda för att gå runt hörnen, samt möjlighet till enkla eller dubbla lådkonfigurationer.

På väggar placeras längder antingen med en klibbig kanal eller med fästklämmor som är anslutna till kanalen med små skruvar för att hålla den på plats.

Det finns två typer av lådor tillgängliga: de med en solid baksida som är infällda och de med en öppen rygg som är ansluten till en befintlig utloppslåda, vilket gör att kretsen kan expanderas. Alternativt kan förfärgade lådor och beslag användas, eller metalllådor och beslag kan målas för att matcha väggens färg.

När du använder ihålig kanal (även känd som raceway) för att expandera kretsen kan du åstadkomma ytmonterade ledningar. Ett nytt uttag kan installeras i ditt hus på nolltid genom att helt enkelt installera en ytmonterad förlängningsbox, en bit raceway och en låda vid den nya positionen.

 En grund eller djup låda låter dig lägga till ett normalt uttag eller ett extra GFCI -uttag till någon del av ditt hus, beroende på vad du föredrar.

Lådorna och banan är konstruerade av PVC -plast, vilket är mycket robust. Raceway finns i standardlängder på 5 '. För att skapa banan i vilken riktning du behöver den finns det inre och yttre hörn, skarvplattor och 90-graders hörn.

Installation av ytmonterade ledningar

Trådform är en populär term för racerbanan och lådor som används för ytmontering och finns på många ställen. Om du letar efter en snabb och enkel metod för att lägga till ett eluttag i ett utrymme där utseende inte är lika viktigt som funktionalitet, kolla in vår guide om hur du installerar ett ytmonterat uttag.

Även om Wire form officiellt är ett varumärke som tillhör Legrand -bolaget, kallas denna typ av ledningar ofta för trådform bland allmänheten. Wiremold finns i antingen plast eller metall, och dess djup och tjocklek kan variera beroende på installationskraven.

Ytmonterade komponenter och banor finns i både metall och plast. Det är möjligt att köpa kit inklusive raka raceways och beslag från hemmacenter, eller så kan du köpa individuella längder av raceway och beslag efter behov.

Installationsanvisningarna från tillverkaren är vanligtvis enkla och enkla. Metall är mer robust än plast, men plast är enklare att skära och arbeta med än metall på grund av dess flexibilitet. Båda typerna kan målas.

Tävlingsbanan är uppbyggd av två delar, som består av det bakre locket och det främre locket. Det finns grunda och djupa lådor för att tillgodose alla dina olika inställningar och behov. Det finns också lådor med två gängar som kan hantera mer än en enhet i taget.

För dem som behöver installera en armatur, strömbrytare eller uttag men inte vill slå ner väggar kan ytmonterade ledningar vara det bästa alternativet för dem när de har bråttom.