Närvaro- & rörelsedetektor & skymningsrelä

Handla enligt

Artiklar 1-12 av 16

Sätt fallande sortering
Sida
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 16

Sätt fallande sortering
Sida
Visa som Rutnät Listvy

Rörelsedetektor

En rörelsedetektor är en elektrisk anordning som upptäcker personer eller föremål i närheten. Det kan upptäcka rörelse i ett område med en eller flera tekniker.

Vad är mekanismen för en rörelsedetektor?

Du måste konstruera en sensor som är känslig för temperaturen hos en människokropp för att konstruera en sensor som kan upptäcka en människa. När en rörelsesensor upptäcker rörelse skickar den en signal till kontrollpanelen i ditt säkerhetssystem, som länkar till ditt övervakningscenter. Detta meddelar dig och övervakningscentret att det finns en möjlig fara i ditt hem. Du kan använda rörelsesensorer för att tända ett ljus när någon kommer in i ditt hem, låta en varning när rörelse upptäcks i ditt vardagsrum eller börja spela in med en rörelsessensorkamera när någon kommer in i ditt hem. ...

Rörelsedetektorer finns i olika former och storlekar.

Rörelsesensorer finns i olika former och storlekar, men de kan delas in i två typer: aktiva och passiva.

En sensor som är aktiv

Radarer producerar radiovågor som reflekteras från väggar eller föremål över rymden av aktiva sensorer. Detektorn avger ett larm när vågen störs av rörelse.

En sensor som är passiv

Infraröda värmenivåer mäts av passiva sensorer för att se om förändringar i omgivningstemperaturen sker i en täckt miljö. Om temperaturen ändras upptäcker skannern den och avger ett larm. Eftersom människokroppen avger tillräckligt med infraröd energi för att ändra temperaturen är denna metod effektiv.

Hur fungerar lampa med skymningsrelä?

Skymningsbrytare

Skymningsomkopplaren är en fjärrkontroll som växlar belysningskretsar baserat på den omgivande ljusnivån som känns av en viss sensor. Användaren kan ändra till- och frånkopplingströsklarna. När tillräckligt med dagsljus ökar kan en skymningsbrytare förhindra slöseri med användning av belysningskretsar. Den kan användas i externa utrymmen som trädgårdar, parker, parkeringsplatser, ingångar, innergårdar och så vidare eftersom det minskar energianvändningen.

Vad är mekanismen bakom den?

En operationsförstärkare, konfigurerad som en inverterande förstärkare, används i denna krets. Som ljussensor använder kretsen en LDR. När den utsätts för högintensivt ljus har en LDR ett mycket lågt motstånd och ett mycket högt motstånd när det är mörkt.

En spänningsdelare bildas av motstånden R1, R2 (LDR) och R3. När LDR (R2) tänds sjunker spänningen vid dess terminaler och spänningsnivån vid operationsförstärkarens inverterande ände sjunker också.

Operationsförstärkarens positiva terminal är ansluten till en potentiometer för att kontrollera mängden mörker som får op-amp-utgången att stiga. När mängden naturligt ljus minskar ökar värdet på motståndet R2, liksom spänningen vid dess terminaler. Spänningen över motståndet R3 minskar som ett resultat och operationsförstärkarens utgång stiger. Detta tänder lysdioden och aktiverar reläet.

När vi är i mörkret och dagsljuset återvänder går processen om. När värdet på LDR faller stiger spänningen över motståndet R3 och överstiger den fasta spänningen i operationsförstärkarens icke-inverterande terminal. Operationsförstärkarens utgång sjunker till en låg nivå, avaktiverar reläet och slocknar lysdioden. Det är viktigt att förhindra att LDR tänds av något annat än naturligt ljus. Detta skulle vara ett ogynnsamt resultat. När det fortfarande är mörkt kommer en ficklampa som lyser upp LDR att stänga av lampan, motorn eller vad som helst.

Styrenhet för skymningsreläet

Det finns fem olika lägen tillgängliga för den här produkten:

Läge 1: Slå på när det är mörkt

Läge 2: Slå på det när det är mycket ljus.

Läge 3: Påslaget från skymning till gryning

Läge 4: Efter kvällen, på i X timmar

Läge 5: Stäng av i X timmar efter kvällen och sedan till soluppgång.

Vidare information

Kontakta oss om du vill veta mer om våra produkter eller om du har mer komplexa frågor. Dessa produkter är lätta att använda men det är svårt att förstå med ord. Dessa produkter är av utmärkt kvalitet och är alla tillgängliga till rimliga priser.