Vägguttag

Handla enligt

Artiklar 1-12 av 128

Sätt fallande sortering
Sida
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 128

Sätt fallande sortering
Sida
Visa som Rutnät Listvy

Spänningen i vanliga vägguttag beror på olika länder; det varierar mellan 110 volt och 240 volt. Spänningen varierar mellan 220 och 240 volt eftersom den kommer i uttagen i de flesta Storbritannien, Europa och alla de afrikanska asiatiska länderna. Och om standardspänningen som kommer i Standard-vägguttaget varierar mellan 100 och 127V, är det standarden i de flesta USA, Kanada och Sydamerikanska länder.

 

I länder som Sverige är den högsta spänningsutgången som kommer ut ur vägguttaget cirka 230 volt. Och apparater i Sverige fungerar också med samma spänningsvärde; frekvensen för den elektriska enheten är cirka 50 Hz. Och i vissa typer där elektriska apparater går på olika spänningar, till exempel 110 volt, kan vi använda spänningsomvandlaren, som används för att omvandla spänningen som kommer ut ur vägguttaget och, enligt kravet, sänka spänningen för att apparaterna fungerar ordentligt.

 

Vi är väl medvetna om vilka typer av brytare och spänningen som passerar genom vägguttagen i vårt eget land. Men typen av vägguttag kan variera i andra länder, och det kan finnas en möjlighet till olika spänningar i det landet. Om du reser till ett annat land måste du kontrollera deras uttag om dina enheter eller apparater kan fungera där.

 Annars måste du ta med en universell reseadapter som används i uttagen för att använda apparaterna och få den nödvändiga spänningen som krävs för att enheterna ska fungera.

 

I Sverige är vädret inte särskilt varmt när som helst på året, vintrarna är mycket kalla och temperaturen kan sjunka under noll grader. Det betyder att elförbrukningen inte är mycket i Sverige som i kalla klimat. Det finns inget behov av att sätta på nätet, så det finns inga fluktuationer av el eller spänning på grund av hög elförbrukning.

 

I länder där det maximala spänningsuttaget är 120 volt och inte alla apparater kan arbeta med denna högspänning om vi tar ett exempel på en bärbar laddare, tar det 120 volt från vägguttaget. Adaptern sänker spänningen och till den erforderliga spänningen som krävs för att ladda den bärbara datorn.

Om du sätter in för många saker i vägguttaget kommer spänningen att vara densamma för alla saker som är inkopplade, men med för mycket belastning på ett vägguttag kan det bryta strömbrytaren.

 

 Det kan vara farligt om någon kontakt kommer att gnista den och orsaka en elektrisk brand i uttaget om du överbelastar den med för många saker. Därför finns brytare och säkringar installerade för att hålla husen skyddade från kortslutning.

 

Även om det finns många utrymmen i ett vägguttag för att ansluta ledningarna, är ett bättre alternativ att använda förlängningsadaptern för att ansluta antalet apparater som är anslutna till vägguttaget. Och det är en säker metod att använda en extern adapter.

Strömmen som flyter genom uttaget Attached to Wall är tillräckligt farligt för att döda någon om någon fångar den. En elektrisk ström på 240 volt är också farligt att döda en människa. Därför bör vi vara försiktiga när vi arbetar med pluggen och vägguttagen.

Överskrid aldrig den maximala strömhastigheten som anges för den förlängningskabeln genom att ansluta enheter tillsammans. Detta kan överhetta plugin till vägguttaget och kan orsaka brand.