Svetsmaskin

Handla enligt

Artiklar 1-12 av 20

Sätt fallande sortering
Sida
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 20

Sätt fallande sortering
Sida
Visa som Rutnät Listvy

Svetsning, ett förfarande som vanligtvis används för att ansluta metallbitar med hjälp av värme. Under försöket att manipulera järn i användbar form utvecklades denna teknik. Under det första årtusendet CE har svetsade blad uppfunnits, med arabiska blad tillverkade i Damaskus, Syrien är de mest kända.

Vid denna tidpunkt var vi medvetna om metoden att förkolna järn för hårt stål, men det resulterande stålet var mycket sprött. Ett starkt, hårt blad gjordes genom svetsningsprocessen, vilket involverade det jämförelsevis mjuka och hårda järnet som låg med hög kolhalt, följt av hammarsmedja.

Svetsutrustningen består av många svetsanordningar som används i olika scenarier och för olika svetsaktiviteter, kommer varje kommersiell lödning att informera dig. I allmänhet kan en svetsutrustning för ett visst svetsarbete vara ganska utmärkt men kan inte användas i någon annan svetsaktivitet alls.

På marknaden finns det massor av anständiga svetsmaskins och flera Arc Welders till salu. Mig Welders till salu är också tillgängliga. Det finns också många möjligheter, till exempel att köpa plasmaskärare. Verkligheten är att varje svetsare har sin egen smak och syn på vilken som är den bästa lödutrustningen på marknaden. Så hur kan du välja att göra detta?

Idag erbjuder marknaden verkligen sofistikerad, fräsch och effektiv svetsutrustning. I allmänhet går en person ut och köper en svetsare från stora företag och kända märken, du kommer att göra mycket som svetsutrustning.

Maskiner, utrustning och jiggar och beslag som är nödvändiga för tillverkning av halvfärdiga svetsade produkter. En svetsposition eller station är en grupp svetsanordningar för procedurer som kräver en viss grad av svetsinblandning. Det finns flera svetsstationer på en svetslinje.

Svetsstationer kan användas vid lödning av bågen, lödmotstånd, gaslödning, lödning av elektronstrålen eller andra sätt. Svetsanordningen består av svetsmaskiner, strömförsörjningar och utrustning som används direkt för att utföra svetsprocessen, jiggar och fixturer för snabb montering av delen som ska lödas, delarna som ska hållas under lödning och den extrautrustning som används för att bära delarna under såld och för installation och transport.

 I svetsprocessen används också flera transportsätt och verktyg för kontroll av svetskvalitet.

Svetsprocessen, typ av produktion och mekaniska grader, som antingen manuellt, halvautomatiskt eller automatiskt säljs, styrs av de tekniska parametrarna för lödutrustning.

Svetsmaskins eller lödare är de viktigaste instrumenten för en kompetent svetstekniker. Svetsmaskins ger värme, så att metallbitar kan smälta. Men för alla lödningsuppgifter finns det inte en enda svetsmaskin.

Typer av svetstekniker

Du måste veta vilken typ av svetsteknik du använder innan du väljer en lödmaskin. En unik lödtyp är nödvändig för varje svetsprocedur.

MIG -svetsning

Detta tillvägagångssätt använder en trådelektrodlödning på en spole som levereras konstant. Bågen genereras av en kraftström mellan basmetall och tråd.

 • Höga svetshastigheter är lättare att lära sig
 • Fungerar fint med tunna och tjocka metaller
 • Samma slagg är inga renare svetsar för flödeskärnig bågsvetsning lämpliga

Sticksvetsning

Sticksvetsning använder en elektrisk ström från metall/stick -gapet

 • Brukar arbeta med de flesta uttag eller legeringar
 • Inomhus och utomhus kan användas, och rostade och orena metaller kan användas i ritningsregioner
 • Lämplig för tjockare metaller
 • Effektiv

TIG -svetsning

En icke-förbrukbar volframelektrod används vid detta svetsförfarande. Bågen passerar genom en jämn ström. Det sålda området skyddas av en skyddsgas.

 • Det fungerar mycket bra med tunna legeringar, som aluminium, magnesium och kopparlegeringar, såsom rostfria och icke-järnmetaller.
 • Exakt service av hög kvalitet
 • Svettpärlor ser bra ut
 • Tillåter värmeinmatning under fotkontrollsvetsning

Flux-Cored Arc svetsning

Denna procedur kräver likaså en kontinuerligt levererad trådelektrod, även om den inte kräver någon blindgas. Istället skyddar den flödeskärniga tråden bågen.

 • Fungerar bra ute och fungerar bra med smutsiga och rostiga metaller i blåsiga förhållanden
 • Bra för svetsning på sin plats
 • Hög metallavsättningshastighet för djup penetration för svetsning av tjocka områden

Varmlufts svetsmaskin

Varmluftssvetsare finns även i bärbara enheter, vilket kan erbjuda exceptionell rörlighet. De kommer också i helautomatiserade svetsmaskins, där den snabbaste lödtekniken som finns tillgänglig för närvarande erbjuds. När det gäller ROI kommer kostnaden för att köpa de flesta varmluftssvetsarna att amorteras på mindre än 1,5 år.

Det finns en optimal anslutningsmetod för varje materialtyp. Varmluftssvetsning är en enkel, snabb och ekonomisk metod för vissa material med termoplastbeläggningar. Varmluftslödning använder varm luft för att smälta parningsytorna på de två material som du vill lägga till. Trycket som appliceras genom ett rullsystem - eller under vissa omständigheter manuellt - blandas med värmen för att skapa en stark bindning.

Av många skäl är varmluftslödning en vanlig gemensam lösning:

 • Långa genomgående paneler kan fästas
 • Ett antal material av samma tjocklek kan kombineras
 • Den resulterande kombinationen är starkare än föräldern.
 • Skärmen är vattentät och lufttät

Ett varmluftslödningssystem kombinerar termoplastindustrimaterial med hög noggrannhet och filmer för att ge värme, hastighet och tryck. Den perfekta blandningen av dessa tre kriterier säkerställer att en applikation har en hel svetsning. Varmluftssvetssystemet komprimerar och spränger luft över elektriska värmekällor för applicering på svetsplatsen och för injektion.

Varmluftspistol

varm luft kan avges med ett värmgevär, som antingen är cirka 100 grader Celsius (212 F) till 550 grader (lite över 1000 grader) i nedre änden av skalan, eller en pistol som körs i det högre temperaturområdet, till exempel en som 760 -graders modellen Värmepistoler ibland tar formen av en långsträckt cylinder som pekar i riktningen mot det som ska värmas, och med ett handtag placerat i vissa vinklar mot den långa cylindern och en avtryckare som fungerar som ett gevär , vilket ger termen "set fat". Uppvärmning av ett större temperaturintervall motsvarar att använda en större hårtork

En värmepistol består av en varmluftskälla, som antingen värms elektriskt eller körs på en fläkt, såvida inte gastryck krävs. Varmtallrikar eller ett utan munstycke riktar luften och hjälper till att koncentrera värmen vid behov. En avtryckare är för att slå på och av förutom dem, eller på utsidan av maskinen, efter behov. men på grund av sin likhet med lågtemperaturpistoler är den också känd som en hårtork.

 Gasdrivna lödkolvar är kända för att använda utbytbara hetluftsspetsar som har en strålningsprocess för att ge varmluftstemperaturer på cirka 100-300 grader F för ytmonterade enheter, ibland en smalare temperatur än för krympande värmekrympslangar

Värmepistoler används inom fysik, materialforskning, kemi, arkitektur och en mängd andra lab- och verkstadsmiljöer. Stripfärg, krympslang, krymptejp och krympförpackning, torrt fuktigt trä, böjt och svetsat gummi, mjukgör lim och tina frysta rör kan alla göras med olika former av värmepistoler som körs vid olika temperaturer och med olika luftflöden . . För att säkert kopiera ett överhettningstillstånd används värmepistoler ofta för praktisk testning av överhettningssystem.

Självgående svetsmaskin

Handhållen bågsvetsningsenhet som löper över arbetsstyckets yta runt kanterna som ska svetsas eller på ett lätt, lätt järnvägsspår. En mekanism är inbyggd i svetshuvudet som matar elektrodtråden via en hållare till svetspunkten. Huvudet, liksom en rulle av elektrodtråd och en kontrollpanel, är installerade på en transportvagn.

Utrustningskomplementet för automatiska svetsstationer inkluderar självgående svetsare. En svetsströmkälla, styrapparat och tillbehör ingår också i de andra förnödenheterna.

Det här dokumentet diskuterar en automatiserad svetsstyrningsanordning för växelströmskyddad metallbågsvetsning som har skapats. Det tar platsen för manuella operationer som involverar en skicklig tekniker. Vi utvecklade en statistisk modell av svetsstyrenheten och bestämde systemparametrarnas värden. Hastigheten för en elektrodmatningsfunktion som styr ljusbågsström moduleras av en flummig förstärkningsschemaläggning av PID -regulatorn.

Elektrodmatningsfunktionen i denna styrenhet, som drivs av en AC -servomotor, kommer att kompensera för elektrodens rötningsdel såväl som den oönskade svängningen av båglängden under svetsningen.

Svetsningstillbehör

Svetsspektrumet är brett, och det innehåller ofta både förbrukningsvaror och icke-förbrukningsmaterial som används för att slutföra ett specifikt svetsjobb. Nedan följer några exempel:

Svetslock, förkläden och skyddsglasögon, samt dammskydd, utsugningsanordningar och andra skyddsutrustningar är alla tillgängliga.

 • Trådborstar och hammare för hackning
 • För MIG/MAG -svetsning, gasmunstycken och beröringsspetsar.
 • Volframstavar används vid TIG- och GTAW -svetsning.
 • Skivor med vinkelslipar som är slipande.
 •  
 • Vinkelslipmaskiner är maskiner som slipar i vinkel.
 • Torkugnar med elektroder.
 • Utrustning för att rensa ryggen.
 • Värmesäkerhetsmattor och förvärmningsanordningar
 • Baksidan är tillverkad av keramik.
 • Arbetsbord, jiggar och inventarier är alla tillgängliga.
 • Verktyg för förbandning av elektroder vid motståndssvetsning.
 • Welding Motståndssvetselektroder modifieras med hjälp av specialverktyg.
 • Load Lastceller med motståndssvetsutrustning används för att ställa in och övervaka motståndssvetsutrustning.
 • Rengörande koppar och spårskydd
Varje kopplingsteknik skulle ha sin egen uppsättning tillbehör. Tillbehörskataloger är vanligtvis tillgängliga från tillverkare av svets- och specialutrustning, och de är en bra källa till kunskap och inspiration.