Varmluftspistol

Handla enligt

8 artiklar

Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

8 artiklar

Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Vad används en varmluftspistol till?

Varmluftspistoler används i en rad projekt som sträcker sig från förädling av gamla möbler till reparation av fordonsstötfångare till avfrostning av vattenledningar till mer sofistikerade applikationer som kabelterminaler, bildäck och mjuksvetsning.

Men med så många tillgängliga alternativ kan det vara svårt att välja det bästa för dig, precis som med de flesta andra verktyg. Fortsätt läsa för en översikt över värmepistoler, inklusive vad du ska leta efter och vad du ska undvika när du köper ...

Vilket är bättre: gas eller el?

Att skilja de två vanligaste typerna av värmepistoler är den metod som de drivs med. Värmepistoler som drivs med gas används mindre ofta, även om de har fördelen att de är sladdlösa, medan elektriska värmepistoler är det mest populära valet.

Trots att de är mer begränsade på grund av närvaron av en kabel är de säkrare och kan anpassas med förlängningssladdar.

Vad gör de exakt?

Värmepistoler kan utföra en mängd olika uppgifter vid temperaturer från 100 till 600 grader Celsius. Dessutom är de mycket hjälpsamma för upptining av frysta rör på vintern och krympning, eftersom de fungerar mycket snabbare än en vanlig hårtork.

Det finns några oväntade saker du kan göra med en värmepistol, förutom de mer traditionella applikationerna.

 Borttagning av bucklor, restaurering av fordon och till och med stekning av bacon möjliggörs med värmepistoler som kan användas för praktiskt taget alla uppgifter. Så nästa gång du vill ha nybränd kaffe kan du brygga det själv med din värmepistol, vilket sparar både tid och pengar i processen!

Även om det är bra att experimentera med din värmepistol och testa nya saker, kom ihåg att det alltid är viktigt att vara försiktig. Se till att du är i en säker miljö och att du har på dig lämplig skyddsutrustning.

Färgborttagning

Målade möbler eller annat träverk kan enkelt avlägsnas med hjälp av en värmepistol, vilket är ett underbart verktyg för denna uppgift. Detta beror på att det är ett säkrare och mer miljövänligt alternativ till färglösningsmedel och andra hårda kemikalier!

Det kan också vara mer effektivt för att avlägsna färg eftersom lösningsmedelsborttagningsmedel kräver tid att arbeta och kanske inte är lika effektiva vid komplext arbete om inte många applikationer utförs i följd.

Ta bort gamla tapeter

Att använda en värmepistol för att ta bort gamla tapeter är en bra idé eftersom det kommer att smälta limet och bränna bort tapetpapper.

Detta är särskilt användbart för gammalt flis eller mycket texturerat papper som har flera lager färg och är motståndskraftigt mot blötläggning, till exempel gammalt tidningspapper. Var mycket försiktig när du utför denna uppgift eftersom det finns en tydlig brandrisk.

Böj allt och allt.

Vid uppvärmning kan en mängd olika material såsom PVC -rör, kopparrör, trä och andra material böjas till önskad form.

 Använd reflektormunstycket för att säkerställa att arbetsstycket värms jämnt hela tiden. Råd: Se till att träet är helt mättat innan du applicerar varmluftspistolen på det.

Lossa lödanslutningarna

Kopparrör som har lödts kan släppas vid 600 grader Celsius. Använd reduktionsmunstycket för att skapa en fokuserad värmeström.

När det gäller att lossa elektriska komponenter på kretskort är det bäst att inte värma dem över 400 grader Celsius eftersom högre temperaturer kan vara skadliga för en halvledare.

Avlödningselektronik med hjälp av en varmluftspistol

Ta bort elektriska komponenter från lödfogarna genom att värma svetsområdet tills formen mjuknar helt.

Krympslang i plast

Det är möjligt att använda en värmepistol och en specifik trådspole för att böja en längd av PVC -rör i nästan vilken vinkel som helst utan behov av lim eller armbågsfogar med lite erfarenhet.

 Du kommer att spara tid eftersom du inte behöver vänta på att tätningsmedlet har härdat eller gå till rörmokarens handlare för att få den anslutning du glömde att köpa om du blir skicklig på detta.

Krympförpackning

Användningen av en värmepistol för att krympa omslaget är betydligt effektivare än användningen av en hårtork för denna uppgift. 4. Håll ett öga på det, för du kommer att bli förvånad över hur snabbt det fungerar.

Desinficera

Majoriteten av bakterier och bakterier dör runt 500 grader Celsius. Varmluftspistoler kan till exempel användas för att sterilisera krukväxter, hundhem och voljärer på ett sätt som är både effektivt och ekologiskt acceptabelt.

Fixa startproblem

När du inte har använt din gräsklippare eller motorsåg under en längre tid kan de vara svåra att starta. Det kan vara fördelaktigt att värma upp lite med varmluftskanonen vid låg temperatur.